Home Nieuwsbericht
Biosimilars3-e53b506c-49ed-4ab8-ba7f-6d27d8ecba71.jpg
Farmacie 10-01-2017

Zorgverzekeraars Nederland geeft subsidie aan platform biosimilars

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) ondersteunt ook de komende 3 jaar Initiatiefgroep Biosimilars Nederland (IBN) financieel. Zorgverzekeraars vinden het belangrijk om hieraan bij te dragen, omdat biosimilars een grote rol kunnen spelen in het betaalbaar en toegankelijk houden van zorg.

Biosimilars zijn goedkopere varianten van dure biologische merkgeneesmiddelen. Er komen steeds meer biosimilars beschikbaar, maar de kennis over deze relatief nieuwe groep middelen is onder artsen en patiënten nog beperkt. Biosimilars hebben grote voordelen voor patiënten. De behandeling met deze biologische geneesmiddelen kost een stuk minder dan de oorspronkelijke merkproducten, terwijl de kwaliteit, werkzaamheid en veiligheid niet verschillen van het origineel.

Het IBN is in 2013 opgericht als aanspreekpunt en expertplatform waar zorgverleners en patiënten terecht kunnen met vragen over biosimilars. De subsidie van ZN zorgt ervoor dat het platform in staat is om zich verder te professionaliseren.

Naast kennisdeling organiseert het platform ook verschillende bijeenkomsten. Een belangrijk initiatief van IBN was het eerste Nationale Biosimilars Symposium in 2015. Vanwege de hoge opkomst en waardering voor dit symposium wordt er op 12 januari 2017 een tweede symposium georganiseerd met als thema ‘Overstappen naar biosimilars’.

Lees meer over dit symposium op: www.biosimilars-nederland.nl